Volkswagen razmatra manji CC

U VOLKSWAGENU navodno namjeravaju proširiti ponudu manje izvedbe modela CC, kupeovske limuzine koja bi se temeljila na sljedećoj generaciji modela Jetta i postala njena treća izvedba.

Ovaj je model navodno već dobio zeleno svjetlo od strane vodstva ovog proizvođača i na tržištu ga možemo očekivati relativno brzo, već 2014.

Razlog za uvrštavanje ovakvog automobila u ponudu stoji u sve većoj potražnji tržišta za manjim i cijenom pristupačnijim, no opet dotjeranijim limuzinama s dinamičnim i elegantnim dizajnom. Posebno je tako na američkom i kineskom tržištu, a slično je i u Europi. Za sada nije poznato koji bi naziv mogao nositi, no izvori kažu kako trenutno nosi kodno ime SC (Sport Coupe) koje bi se lako moglo prenijeti i na produkcijski model.

Nadalje, ovaj bi se automobil kao gotovo cjelokupna buduća VW-ova gama trebao temeljiti na novoj MQB platformi, a koja je poslužila za netom predstavljeni Audi A3. Naravno, na istoj će se bazirati i sljedeća generacija Golfa s kojim bi SC trebao dijeliti veliki broj dijelova i motorizaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.