Vidite li vi problem? Zaposlenica Hondinog salona dobila otkaz jer je odjenula ovo

NEDOLIČNO odijevanje može biti povod za dobivanje otkaza.

A pod tim ne treba odmah misliti na neku ekstremno izazovnu kombinaciju ili pak odjeću s nedoličnim natpisom. To je na svojoj koži iskusila zaposlenica jednog Hondinog salona u Edmontonu u Kanadi. 

Caitlin Bernier je 11. rujna na posao je došla u klasičnoj poslovnoj kombinaciji, crnim hlačama i bijeloj majci dugih rukava. Međutim, zbog rjeđeg tkanja ispod majice se nazirao grudnjak, pa ju je jedna zaposlenica upozorila da je majica prozirna i neka prekrije „nezgodan dio“ puloverom. Rečeno je da muškom osoblju bilo neugodno zbog takvog outfita. 

Bernier je na svojem Facebook profilu objavila svoje fotografije u odjeći koju je imala tog dana. Kaže kako je imala istu tu kombinaciju na sebi i kad je bila na razgovoru za posao, kao i par dana prije incidenta. Ona stoga nije poslušala savjet, a i nije joj padalo na pamet da odijeva pulover dok je vani preko 20 stupnjeva. Obratila se kolegici u odjelu ljudskih resursa i ona joj je rekla kako je dolično odijevana. Rečeno je da se mora javiti direktor, a kako njega nije bilo na poslu, "posramljena i psihološki uznemirena dojmom da u nju zure muški zaposlenici otišla je kući na par sati dok se šef ne vrati na posao“. Na odlasku je zamolila da ju obavijeste, kad joj se pretpostavljeni šef vrati. 

Direktor se javio riječima: "Čujem da si danas došla nedolično odjevena na posao i da nisi pratila naš dress code i naputke da se presvučeš, pa ti stoga uručujem otkaz".
Bernier kaže kako direktor nije ni vidio što je odjenula, kao i da je prije iskusila nedolične komentare muških kolega. Stoga je odlučila tražiti pomoć suda pozivajući se na odrednice zakona o zaštiti ljudskih prava. 

Iz Hondinog zastupstva su reagirali kako nikada neki zaposlenih nije dobio otkaz zbog jedne opomene vezane za dress code. Smatraju da su postupili adekvatno. S time se očito svi ne slažu, pa je tako njihova Facebook stranica zasuta negativnim komentarima. Neki su išli toliko daleko da su umjesto Honde odlučili kupiti Toyotu, dok su drugi zagovarali bojkot salona.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.