VIDEO Savršenstvo iz dva svijeta: Ovako izgleda Bugattijev W16 motor na ruci

Foto: Jacob & Co

PROIZVOD je razvijan više od godinu dana, a sada je predstavljen svijetu.

Dva ekskluzivna proizvođača, Bugatti i Jacob & Co surađuju duže od godinu dana, a nakon lansirana prva dva sata, Twin Turbo Furious i Epic X Chrono, na scenu je stigao nevjerojatni Bugatti Chiron Tourbillon.

Upravo tako, godinu dana su najbolji stručnjaci pripremali ručni sat koji će dostojno predstavljati najjači i najekskluzivniji automobil na svijetu. 

A to je nemoguće bez da se spomene W16 motor. Vjerovali ili ne, u sklopu ovog sata dolazi minijaturni model Bugattijevog motora. Upravo tako, pritiskom tipke na desnoj strani kućišta aktivira se rotacija radilice i pokreću se klipovi. Pokazatelj rezerve snage (60 sati) smješten je na 3 sata i stilski usklađen s pokazateljima količine goriva u spremniku goriva.

Mehanizam se sastoji od 578 ručno sastavljenih dijelova, pokazuje sate i minute, a posebnost mu je jednominutni tourbillon kavez pod nagibom od 30 stupnjeva. Povezan putem četiri amortizera kojim se kompenziraju udarci i nagli pokreti donosi kućište od titana oblikom inspirirano linijama Chirona.

Poseban dizajn te cijena od 280.000 USD jamče ekskluzivnost ovog sata izvan okvira automobilskog svijeta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.