VIDEO Poznati finalisti izbora za Svjetski auto godine

Foto: WCOTY

ORGANIZATORI izbora za Svjetski auto godine objavili su popis finalista koji su ušli u uži izbor za titulu najboljeg na svijetu. 

Među kandidatima su četiri električna automobila, i to Audi Q4 e-tron, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6. U grupu finalista ušli su i atraktivni Cupra Formentor, luksuzni Genesis G70 te nova Toyota GR86 / Subaru BRZ. Popis završava modelima Honda Civic, Hyundai Tucson i Lexus NX.

Zanimljivo je da električni automobili imaju zasebnu kategoriju, a u njoj se za titulu uz gore spomenute bore još Audi e-tron GT, BMW iX i Mercedes EQS.

Audi Q5 Sportback, BMW iX, Genesis GV70, Mercedes EQS I Volvo C40 Recharge se bore za Luksuzni auto godine, dok će Audi e-tron GT, BMW M3 / M4, Porsche 911 GT3, Toyota GR86 / Subaru BRZ i Volkswagen Golf GTI / R odmjeriti snage u borbi za World Performance Car.

U borbi za Svjetski gradski auto su većinom modeli s europskog tržišta, osim Renaulta koji dolazi iz Indije, kao Volkswagenovog Taiguna. Nominirani su još Dacia Sandero, Opel Mokka i Toyota Yaris Cross.

Konačno, tu je i izbor za najbolji dizajn, a tu su na popisu nominirani za Svjetski auto Audi e-tron GT, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 te Mercedes EQS.

15. ožujka bit će obznanjen najuži izbor po tri finalista, dok će pobjednik biti obznanjen 13. travnja na New York Auto Showu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.