VIDEO Pogledajte kako se sklapa najdugovječniji Mercedes

 Foto: Mercedes

MNOGI su mu najavljivali skori kraj, no ekskluzivni Mercedesov terenac bilježi najsvjetlije trenutke u svojoj gotovo četiri desetljeća dugoj povijesti. 
 
Nakon 38 godina neprekinute proizvodnje legendarna G klasa je dogurala do 300.000 proizvedenih primjeraka. Jubilarni model nedavno je sklopljen u pogonima Magna Steyra u Grazu, a Mercedes nam sada nudi video sa ekskluzivnim pogledom na austrijske pogone. 
 
Iako izgleda vremešno radi se o modelu za kojeg se Mercedes doista ne treba žuriti sa zamjenom. Osim što je dosegao jubilarnu nakladu, ovaj model se s godinama prodaje sve bole.. Poput starog vina, usprkos paprenoj cijeni je tražena roba, pa od 2012. godine ostvaruje prodajne rekorde. Primjerice, prošle godine prodano ih je oko 20.000. 
 
Recimo i kako je jubilarni primjerak G500 u Designo Mauritius plavoj boji, dok je interijer presvučen crnom kožom s bijelim prošivima. Sve ostalo definirali su pratitelji službene FB stranice, a Mercedes je potom ugradio. Podsjetimo, nasljednik G klase će tijekom iduće godine ugledati svjetlo dana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.