VIDEO Najskuplji novi auto na svijetu je stigao u Zagreb

Screenshot: Youtube

DAN prije početka spektakla u režiji Supercar Owners Circle u Zagreb je stigla glavna zvijezda okupljanja. 

Među automobilima vrijednim preko milijardu kuna koji su parkirani u garaži hotela Esplanade svoje mjesto dobio je i jedan jedini Bugatti La Voiture Noire. 

Riječ je o unikatu koji je pri predstavljanju s cijenom većom od 18 milijuna eura (s davanjima) bio najskuplji automobil na svijetu. Službeno je i dalje najskuplji novi auto, a neslužbeno je jedini skuplji samo unikat iz Rolls Roycea, prelijepi Boat Tail. Potonji je navodno plaćen 28 milijuna eura.

Vratimo li se na Bugatti, svojevremeno se pričalo kako je vlasnik slavni nogometaš Ronaldo, poznat po afinitetima prema Bugattiju. Ipak, identitet se nije doznao do danas, pa idu toliko daleko da tvrde kako je još uvijek vezan uz Bugatti. 

Kako god, La Voiture Noire je stigao u Hrvatsku, a ovog vikenda vozit će hrvatskim cestama. Prije toga moći ćete ga vidjeti u Zagrebu, a možda i na stazi ZTZ u Velikoj Gorici. Lako ćete ga i čuti kada se javi kroz šest ispušnih cijevi. Podsjetimo, karbonski dragulj pokreće Chironov W16 motor s 1500 KS i 1600 Nm, a nastao je kao moderna interpretacija legendarnog Bugattija Type 57 SC Atlantic.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.