VIDEO Kartonom i samoljepljivom trakom preradio auto da troši puno manje

Screenshot: YouTube

NAKON što je prvom preradom uspio smanjiti potrošnju za 13.7 posto vlasnik Subaruovog kompakta odvažio se na daljnje modifikacije. 

Ono najzanimljivije u njegovim preradama je da se uglavnom koristi kartonom i samoljepljivom trakom. Proučivši zakone koji vrijede na američkim cestama vlasnik YouTube kanala Think Flight prilagodio je modifikacije na stražnjem kraju kako bi svjetla i registarska pločica ostali vidljivi. 

>> VIDEO Pogledajte što je napravio od auta kako bi smanjio potrošnju goriva

U novoj 2.0 verziji vlasnik će pokušati dodatno smanjiti potrošnju goriva preinakama na prednjem odbojniku i pragovima, a koje je detektirao kao "slabe točke" u prijašnjim testovima. Stražnji produžetak je dodatno produžio, a epilog je bio pad potrošnje od 17.9 posto. 

Međutim, nakon što je odlučio testirati samo efekt novog stražnjeg kraja test je pokazao pad potrošnje od svega 7.9 posto, što mu je pobudilo sumnju kako mu se događaju pogreške u postupku testiranja. Krivnju je prebacio na benzinske crpke i različito punjenje do vrha, odnosno veliku vjerojatnost kako nije svaki put jednako dolijevao gorivo. 

U svakom slučaju, ove preinake u kućnoj radinosti jasno pokazuju koliko otpor zraka i njegovo sustrujanje oko karoserije utječu na potrošnju goriva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.