VIDEO Električna limuzina je i na stazi brža od Ferrarija

Foto: Lucid

NASTAVLJA se prepucavanje rekordima između Tesle i Lucida, a smanjuje se i broj klasičnih benzinaca koji mogu konkurirati. 

Polovicom rujna Lucid je izveo svoj model Air u još uvijek prototipnom izdanju s tri motora na test. Na stazu WeatherTech Raceway Laguna Seca stigla je izvedba s tri motora, a vrijeme jednog kruga je bilo 1:31.3.

Proizvođač tvrdi kako je za upravljačem bio njihov inženjer John Culliton, a ne profesionalni test vozač. Korištene su nešto šire gume, a ogoljeni interijer je dobio zaštitni kavez. Primjetni su i brojni dodaci na karoseriji, koji će se u određenoj mjeri zadržati na najprestižnijoj izvedbi modela. Takav automobil je na stazi uspio pobijediti Teslin Model S Plaid za točno jednu sekundu. Tesla i dalje tvrdi da njihov auto može četvrt milje odraditi za manje od 9 sekundi, dok je Lucid na 9.245 s.

>> Tesla killer je konačno stigao, je li doista bolji?

Ako se pitate gdje su ova vremena u odnosu na klasične bolide, stvar je sljedeća. Rekorder staze je McLaren Senna s vremenom 1:27.62. Lucid Aur je samo 0.4 sekunde iza McLarena P1, ali je zato krug odvezao brže od Ferrarija 388 GTB, Corvette ZR1, dok je razlika u odnosu na Mercedes-AMG GT R čak dvije sekunde. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.