VIDEO BMW X1 iznenadio na testu izbjegavanja losa

Screenshot: YouTube

NAJMANJI BMW-ov crossover nije se proslavio na testu izbjegavanja losa.

Španjolski magazin km77.com testirao je najmanji i najjeftiniji BMW-ov crossover te je na koncu odradio i test slalom vožnje, kao i test izbjegavanja losa. Automobil u baznom sDrive 18d izdanju s dizelskim motorom od 150 KS postavljen je na Hankook Ventus S1 Evo3 pneumatike mjera 245/45 R19.

BMW je slalom test odradio korektno, s vremenom 25.5 sekundi, identičnim rezultatom električnog Nissana, modela Ariya, ali i pola sekunde lošijim od Alfe Tonale.

U testu izbjegavanja losa nije uspio ponoviti rezultat većeg X3, koji je manevar odradio pri 81 km/h. Pomeo je nekoliko čunjeva pa je bilo potrebno smanjiti brzinu ulaska u manevar, i to na ispodprosječnih 74 km/h, sada kao Alfa Romeo Tonale. Pritom valja imati na umu kad ga se uspoređuje s X3 da je X1 opremljen isključivo prednjim pogonom, što itekako ima utjecaja u kombinaciji s elektronikom. 

Da nije sve tako crno pokazuje to što su nakon testa rezultati X1 proglašeni očekivanima i sasvim u skladu s klasom kojoj model pripada. Naglasili su da je odlično izbalansiran te da ima vrlo nisku potrošnju goriva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.