Upoznajte novi sat iz McLarena božanskog dizajna i paklene cijene

 Foto: Richard Mille/McLaren

NAKON što je raskrstio s TAG Heuerom najpoznatiji autoproizvođač sa otoka udružio se sa 
 
Iza novog sata stoji Richard Mille, a u pitanju je najlakši ručni sat svoje vrste. Sve će biti jasnije kada kažemo kako puno ime sata glasi RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1. Da, u ovom satu je Tourbillon mehanizam, jedan od najkompliciranijih i najskupljih satnih mehanizama. Osim što zahvaljujući konstrukciji poništava gravitacijske sile u svom radu, smatra se najpreciznijim mehaničkim sustavom za mjerenje protoka vremena. 
 
Mehanizam teži tek 7 grama, a cijeli sat svega 40, manje od mase teniske loptice. A kako bi bio što lakši sat nije izrađen samo od titana ili ugljičnih vlakana, već je korišten grafen, šest puta lakši i 200 puta čvršći od čelika. Grafin je izumljen 2004. godine, smatra s enajčvršćim materijalom na svijetu, a njegovi autori su čak dobili i Nobelovu nagradu za fiziku. 
 
Sat je predstavljen na ovogodišnjem Salon International de la Haute Horlogerie, a to vam dođe nešto kao ženevski salon u svijetu satova. Predviđena je naklada tek 75 satova, a svaki će biti isporučen zajedno s modelom novog bolida McLaren-Honda MP4-32 u mjerilu 1:5. A ako vas zanima cijena reći ćemo da prelazi milijun dolara, što je više čak i od McLaren P1. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.