Umalo izgubio glavu: Klasikom bez krova se zabio u Audi pri 110 km/h

Screenshot: YouTube

BRITANSKI klasik je rijetka zvjerka na cesti, a ponekad se dogodi da upravo takav auto strada u nesreći. U ovom slučaju kamera je sve zabilježila.

Morgan je jedan od posljednji proizvođača automobilske egzotike. Njegovi klasično dizajnirani automobili na aluminijsko-drvenoj osnovi plijene pažnju izgledom, ali i nimalo bezazlenim performansama. Ali zato sigurnosna značajka nije jača karta ovog roadstera. Sigurnosne opreme u pravilu nema, a kombinacija metalne šasije i drvenog okvira nije baš optimalna kombinacija u skladu s današnjim tehnološkim dostignućima.

Vozač jednog takvog primjerka iskusio je to na svojoj koži. Vozeći neprilagođenom brzinom nije na vrijeme uočio zastoj na cesti. Pokušao je stati, ali ga je na kraju zaustavio stražnji kraj Audija od kojeg se doslovno odbio.

Kako javlja Kent Online, Morgan je naletio na veliki Audijev SUV u kojem je bio 31-godišnji dr. Syd Hassan s partnericom. "Bili smo na godišnjem odmoru i vraćali se kući. Stvorila se kolona i usporili smo blizu kružnog toka, a onda je doletio taj gospodin pri 110 km/h i zabio se u naš stražnji kraj.“

Sreća u nesreći je bila činjenica da je vozač Audija doktor sa stažem u hitnoj službi, pa je odmah priskočio u pomoć vozaču zarobljenom u Morganu. Ubrzo je stao još jedan auto u kojem je bila medicinska sestra koja je pomogla u izvlačenju ozlijeđenog. Policija i hitna pomoć su stigli nakon nekih 25 minuta i odvezli su sve sudionike nesreće u bolnicu.

U nastavku možete vidjeti kako je izgledao sudar, ali i posvjedočiti koliko je Morgan uistinu čvrst i siguran. Ili možda nije? I da, radi se o Plus 4 modelu čija ponuda starta cijenom od oko 44.000 GBP.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.