Uhvaćen novi Golf GTI?

NOVI Golf GTI nije trebao izaći u javnost do sajma automobila u Ženevi, ali prvi detalji su izgleda već poznati.

Prije nekoliko dana smo saznali da će novi Volkswagen GTI debitirati na sajmu automobila u Ženevi, u ožujku ove godine. Međutim, nećete morati čekati sajam, jer je na Instagramu već sad osvanula fotografija koja navodno prikazuje novi GTI. Većina stilskih promjena na automobilu su očekivane. U usporedbi s regularnim Golfom, GTI ima dvostrukeispušne cijevi, stražnji difuzor i veće aluminijske felge.

Također, obratite pažnju na istaknuti zadnji spojler kojeg nema na trenutnom modelu. Ovo znači da možda možemo opet očekivati Clubsport ili TCI verziju.

Ispod haube se nalazi nadograđena verzija Volkswagenovog 2.0 TSI, koji je povezan s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili mjenjačem sa sedam brzina s dvije spojke. Davat će oko 240 KS u standardnoj GTI verziji i oko 290 KS u Clubsport verziji. Očekuje se sprint do 100 km/h za 6 sekundi. 

Ugodnija vožnja je zajamčena i s opcijom We connect plus govornom komandom. Vozač svojim glasom može kontrolirati radio, telefon, klimu i navigaciju u svom automobilu. GTI-u se može dodati i dodatno osvjetljenje unutrašnjosti automobila, koje je dostupno u 10 nijansi.

Nakon što Golf GTI debitira u Ženevi, novi Golf R će biti prikazan na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu. Očekuje se da će u standardnoj verziji imati najmanje 300 KS i oko 350 KS u R Plus modelu – prenosi CarBuzz.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.