U Hrvatsku dolazi karavana automobila vrijednih preko dvije milijarde kuna

Foto: SOC

DANAŠNJOM konferencijom za medije u Zagrebu predstavljeno je ovogodišnje izdanje karavane okupljene u klubu Supercar Owners Circle.

Radi se o najekskluzivnijoj karavani automobila koji su ikada stigli u Hrvatsku, a uključivat će najfascinantnije automobile današnjice, bilo da govorimo u supersportskim ili hipersportskim automobilima. Događaj su najavili ljudi iz organizacije Niccolo Torri Rocca, Paolo Baladore i Mate Rimac.

Tako će nam od 2. do 5. rujna u posjet stići Barchetta Quartet (Pagani Zonda Barchetta - Ferrari Monza SP2 - McLaren Elva - Aston Martin Speedster). Dolazi i tzv. sveto trojstvo (Holy Trinity) koje čine Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1

SOC-ova revija sadržavat će i najekskluzivnije modele brendova Bugatti i Pagani, a posebno je značajno da će Bugatti dovesti jedan jedini La Voiture Noire, ali i sve ostale modele iz ponude. Pagani će zastupati modeli Huayna R, Zonda Barchetta, Zonda Cinque Roadster, Zonda Cinque Coupè, Huayra Roadster BC, Huayra Roadster i Huayra, Zonda S.

Zahvaljujući velikoj pomoći i suradnji s hrvatskim institucijama, SOC Croatia 2022 svojim će članovima omogućiti jedinstveno iskustvo vožnje super i hiperautomobila na javnim cestama jer nikada do sada u svijetu nije zabilježena ovako duga ruta namijenjena karavani super automobila. Naime, SOC-ov konvoj najekskluzivnijih vozila prijeći će više od 1000 kilometara od Zagreba i Velike Gorice do Paga i Šibenika te natrag do Zagreba.

Program SOC Croatia 2022 uključuje dva velika javna događanja: 

  • U petak, 2. rujna od 17 sati ispred zagrebačke katedrale održat će se ceremonija predstavljanja automobila. 
  • U subotu, 3. rujna od 9 sati na velikogoričkom ZTC-u održat će se program demonstracije brzine i snage automobila.

Dogodit će se i premijera Aston Martin Valkyrie AMR Pro. S ovim projektom malo što se može usporediti jer je stvoren za staze bez ograničenja. Automobil pokreće Cosworthov 6.5 V12, a ima baterijski sklop s Rimčevim potpisom.

Prvi put ikada predstavit će se i Auto Mira - Peace Car. Riječ je o specijalnom projektu koji je SOC razvio u suradnji s tvrtkom Aston Martin. 

Također, očekuje nas i nastavak SOC tradicije - promoviranje postera kojim se obilježava SOC događanje. Posebno za SOC Croatia 2022 dizajnirao ga je Mate Rimac, globalna zvijezda automobilskog svijeta.

 

"Naš Bugatti brend predstavit ćemo s vlasničkim primjercima svakog pojedinog modernog proizvodnog modela, uključujući jedinstveni La Voiture Noire, nekoliko modela Centodieci i Divo. Bit će to ultimativni izlog bezvremenskog luksuza, dizajna i izrade kakvu njeguje Bugatti. Važno nam je da se ovi modeli automobila koriste i da se u njima uživa jer su upravo tome namijenjeni”, s ponosom je pojasnio Mate Rimac koji će tijekom SOC Croatia 2022 događanja osobno sudjelovati u konvoju, vozeći prvi proizvodni primjerak Rimac Nevere. 

SOC Croatia 2022 nije samo okupljanje zaljubljenika iz svijeta tehnologije i automobila, već i sveobuhvatno lifestyle događanje koje doprinosi promociji određene destinacije, smatraju organizatori ovogodišnjeg izdanja. Za vrijeme prošlogodišnjeg SOC Weekenda u Hrvatskoj, fotografije i snimci Zagreba, Velike Gorice, Malog Lošinja, kao i hrvatskih krajolika na putu od glavnog grada do otoka obišli su cijeli svijet, promovirajući turističku ponudu zemlje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.