Porscheov SUV je postao cestovna zvijer spremna juriti 300 km/h

Foto: Techart

TECHART je asortiman obogatio setom za povećanje snage putem kojeg Cayenne postaje nezaustavljiva zvijer. 

Poznati njemački tuner redovito sređuje Porscheove modele. U Slučaju Cayennea GTS ima puno mesa za sređivanje, pa je tako uz stil odlučio unaprijediti i njegov pogonski motor. Nakon ugrađivanja Engine Powerkita snaga Cayennea GTS raste za čak 180 KS. Istovremeno je poboljšana i isporuka okretnog momenta, i to za čak 250 Nm u maksimumu. Zanimljivo je da je instalacija sustava izuzetno brza, a nije potrebno ništa raditi s postojećom Porscheovom elektronikom. 

Logično, ovakav odmak znači i osjetno bolje performanse. Porscheov SUV nakon zahvata do stotke stiže za sekundu kraće (3.6 s), dok je vrijeme ubrzanja do 200 km/h skraćeno za čak pet sekundi. Sada traje 12.5 sekundi. Maksimalna brzina je porasla na okruglih 300 km/h.

Drastične promjene su moguće i u pogledu stila. Techart Aerokit donosi brojne dodatke, među kojima je prednji poklopac motora od karbona. Preporuke idu dalje u vidu novih naplataka promjera do 23 inča, a nudi se nekoliko različitih modela. Naravno, spuštanje podvozja se podrazumijeva, i to za nekih 35 mm. Na sve se nadovezuje nadogradnja ispuha stražnjim prigušivačem s elektronički podesivom zaklopkom. 

Ako ste jedan od vlasnika novog Cayennea sa željom za daljnjom individualizacijom, topla preporuka je da birate iz njihovog izloga koji možete proučiti ovdje.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.