Svjetska auto elita je u Kini, evo što će pokazati

Foto: Mercedes, BMW, Infiniti, Karma, Nissan

ŠANGAJSKI salon automobila je u posljednjih nekoliko izdanja izrastao od regionalnog okupljališta u red najvećih i najznačajnijih automobilskih događaja u kojem sudjeluju svi veliki auto proizvođači, i to s brojnim premijerama.

Zanimljivo je da usprkos padu značaja najvećih svjetskih salona Šangaj ne gubi na važnosti. Naprotiv, nošen poletom kineskog tržišta salon se širi izložbenim asortimanom, ali i brojem premijera. Europski predstavnici već godinama su svjesni značaja kineskog tržišta, pa nerijetko lansiraju posebne modele izvedene po ukusu tamošnjih kupaca.

Tu se posebno ističu produljene izvedbe aktualnih modela, pa tako u Šangaju sada premijeru između ostalih imaju Audi Q2 e-tron, BMW serije 3, Mercedes A35 sedan i Peugeot 508, svi u produljenom L izdanju.

A pritom ne nedostaje crossovera, pa uz brojne azijske premijere i prinove iz domaćih arsenala posjetitelji mogu vidjeti nekoliko jakih modela, primjerice BMW X7, Porsche Cayenne Coupe ili novi Mercedes GLE. Ima mjesta i za koncepte, i to na desetke njih. Oni idu od autonomnog Audija, preko Honde i Volkswagena, pa do poslastica iz Karme ili Lotusa. Upravo iznenađuje što u Šangaju svoje premijere imaju egzotični proizvođači poput Karme, W Motora i naposljetku Aston Martina. I da, u Kini su već godinama prisutni i Ameri, pa su svoje novosti pokazali Buick, Chevrolet i ostali.

Vjerovali ili ne, Aston Martin upravo u Šangaju predstavlja električni Rapide E, ekskluzivni električni model od 600 KS, ali i limitirane naklade. 

Nema sumnje, u Šangaju je auto elita, a ovo su neki od najzanimljivijih izložaka.  


Audi Al:Me


VW I.D. Roommzz

Mercedes GLB

Aston Martin Rapide E

Mini Clubman

Infiniti QS Inspiration

Karma Pininfarina GT

Peugeot 508 L

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.