Što kažete na XCeed, novi crossover na tržištu?

Foto: Kia

KIA ne posustaje u ekspanziji i sada širi ponudu kompaktnog modela Ceed.

Kao što je Renault s prvim Meganeom nudio niz različitih izvedbi, uključujući premijerno kompaktni monovolumen Scenic, tako sada i Kia nakon dvije verzije karavana u Ceed obitelj uvodi i crossover izdanje.

Najkraće rečeno, radi se o podignutoj verziji Ceeda koja prema službenim podacima ima povećane prevjese za 25 mm sprijeda i 60 mm straga te je 26 mm šira. Dodatno, podnica je postavljena 42 mm više, ali je razmak između osovina ostao isti. Naravno, promjene dimenzija uključuje i nove detalje poput odbojnika, svjetala, plastičnih obloga i B nosača.

Interijer je preslika Ceeda, što je sasvim očekivano. Novost je tek uvođenje žute boje te prtljažnik povećan za 31 l. I da, na popisu opcija je digitalni kokpit.

Ispod poklopca 1.0 trocilindraš sa 120 KS, a slijedi ga 1.4 sa 140 KS. Vrh ponude je 1.6 T-GDI s 204 KS, poznat iz GT izvedbi. Naravno, dizelaši su i dalje u igri, a čini ih 1.6 motor u izvedbi sa 115 i 136 KS. Svi motori osim ulaznog benzinca nude se i s automatskim mjenjačem. Hibridna izvedba dolazi naknadno, dok će sve ostalo u pogledu ekoponude biti ipak vezano uz model Niro. Osim mekšeg ovjesa, nema novosti u pogledu podvozja, a na popisu opcija nema ni pogona na sve kotače.

Model će se proizvoditi od kolovoza u slovačkim pogonima, a prve primjerke na cesti očekujemo u trećem kvartalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.