Škoda Octavia ima novu izvedbu, sada uz jednu novost u ponudi

Foto: Škoda

SVE je više crossovera koji avanturistički duh temelje isključivo na dizajnu. U tom smjeru ide i Octavia. 

Škoda je otkrila novu izvedbu Octavije. Radi se o poznatom imenu Scout koje su dosad najviše voljeli oni avanturističkog duha s čestom potrebom za silaskom s asfalta. Sada će trebati pripaziti jer Scout više nije sinonim za 4x4 izvedbu, već Octavia ostaje na tzv. prednjoj vuči uz opciju pogona na sve kotače kod snažnijih izvedbi.

Estetski se ipak distancira, i to 15 mm višom pozicijom podnice. Ono korisno je da dolazi s Tough Road paketom, koji uključuje zaštitu podnice. Dobro je i da pogon na sve kotače ostaje opcija, kao i da ponuda motora uključuje 2.0 TDI Evo generacije, sada s 200 KS i 400 Nm. Slabija izvedba dizelaša daje 150 KS, a ponudu zaokružuje 2.0 TSI sa 190 KS i standardnim AWD pogonom. 

Ako je prednji pogon dovoljan, kupci mogu birati 1.5 TSI benzinac sa 150 KS, kao i 2.0 TDI od 115 KS. U tom slučaju računajte na šest-stupanjski ručni mjenjač, dok je kod snažnijih izvedbi DSG sa sedam stupnjeva prijenosa imperativ. 

Octavia Scout donosi robusniji izgled sa standardnim 18-inčnim Braga naplatcima i LED maglenkama te detaljima karoserije u srebrnom finišu. Naravno, plastična zaštita je uključena. Uređenje interijera nudi neke posebnosti, ali ne odstupa bitno od standardne izvedbe.

Više informacija o modelu Škoda će objaviti u srpnju, dok će prodaja i prve isporuke krenuti na jesen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.