Prvi prototipovi električnog Macana na cesti, poznat i termin premijere

Foto: Porsche

DO konačne izvedbe dijeli nas još oko tri milijuna testnih kilometara. 

Upravo toliko će prijeći upravo lansirani prototipovi novog Macana. "Testiranje u realnim uvjetima je upravo krenulo, a to je najvažnije dostignuće u razvojnom procesu“, izjavio je Michael Steiner, član uprave za istraživanje i razvoj u Porscheu.

Nakon milijuna testnih kilometara u virtualnom svijetu ovi će Macani sad prijeći preko tri milijuna kilometara u različitim uvjetima, a onda će nakon finog podešavanja i zadnje provjere startati serijska proizvodnja. Prvi primjerak Macana u prodaji će se naći 2023. godine. 

Digitalno testiranje, osim što štedi novac i vrijeme, čuva resurse pa umjesto stvarnih vozila inženjeri koriste računalne modele, koji simuliraju svojstva, sustave i pogon.
Bitnu ulogu ima i aerodinamika pa Thomas Wiegand, voditelj Odjela za razvoj aerodinamike, tvrdi da je u pogledu velikog dosega niski otpor zraka ključan za potpuno električnog Macana.

Podsjetimo, novi  Macan bit će drugi Porscheov potpuno električni model. Zasad je potvrđena 800-voltna tehnologija te Premium Platform Electric (PPE) platforma. Steiner pritom naglašava kako će upravo Macan biti najsportskiji model u segmentu. Do tada recimo kako aktualni Macan nastavlja na benzin, a tijekom ove godine dobit će još jednu klasično pogonjenu izvedbu, otkrivaju iz Porschea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.