Prvi pogled na europski Mondeo

FORD je krajem prošlog tjedna u Amsterdamu predstavio novu generaciju europska izvedbe modela Mondeo. Radi se o donekle preuranjenoj premijeri, s obzirom kako će ovaj model na prometnice stići u jesen sljedeće godine. No, sličan je slučaj bio i s novim Focusom kojega smo također upoznali poprilično prije samog dolaska na tržište.

Novi je Mondeo "brat blizanac" američkog modela Fusion i predstavljen je u limuzinskoj, liftback te karavanskoj izvedbi. Najveću vijest čini informacija kako će se u ovaj automobil ugrađivati 1,0-litreni EcoBoost motor sa 125 KS i 170 Nm.

Pored njega u gami će biti 1,6 te 2,0-litreni EcoBoost motori (snage do 240 KS), dok će dizelaše zastupati novi 1,5-litreni, kao i 2-litreni TDCi pogonski strojevi. Krajem 2014. ponuda Mondea će biti proširena plug-in hibridnom verzijom koju čini 2,0-litreni benzinski (185 KS) te električni motor.

Uz standardni 6-stupanjski ručni u ponudi će se nalaziti i 6-stupanjski automatski Powershift prijenos s dvije spojke. Od ostalih tehničkih detalja valja izdvojiti zakretna LED svjetla, zračne jastuke u stražnjim pojasevima, više manje nepromijenjene dimenzije, električni servoojačivač, niži položaj sjedala i sl.

Dizajna se nismo posebno dotakli, no činjenica je kako nova generacija izgleda dinamičnije od prethodne. Možda najveću zaslugu za takvo što treba pripisati novoj maski motora koja neodoljivo podsjeća na Aston Martin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.