Prodaje se registarska pločica "MM", a cijena je takva kakvu svijet nije vidio

Screenshot: MMplate.com

REKORDAN iznos za registarsku pločicu platio je indijski biznismen iz Abu Dhabija. Ova je barem dvostruko skuplja. 

Govorimo o milijunskim iznosima, i to u svakoj opipljivoj valuti. I dok je Balwinder Sahni tablicu s natpisom "D5" platio nešto više od 7.3 milijuna funti, ova se prodaje po osjetno višoj cijeni. Netko u Kaliforniji je registarsku oznaku na kojoj piše "MM“ ponudio putem OpenSea NFT tržišta po cijeni od 5888 ethereuma, što je nešto više od 24 milijuna dolara ili, u našoj valuti, preko 155 milijuna kuna. 

Objašnjenje za ovako visoku cijenu daje sam vlasnik koji napominje da jednoznamenkaste tablice i ne postoje u Kaliforniji, dok su dvoznamenkaste prava rijetkost. MM navodno stoji za inicijale Michaela Modeckog, prodavača tablice. Otvorena je i posebna stranica posvećena upravo ovoj registarskoj pločici, a možete je naći ovdje

Uspije li pronaći kupca, bit će to najskuplje plaćena registarska pločica u povijesti, ali i nevjerojatan skok u odnosu na dosadašnji rekord, posebno kad je SAD u pitanju. Najskuplja registarska tablica javno prodana u SAD-u je ona s oznakom "6", i to u Delawareu. Plaćena je "samo" 675.000 dolara (4.4 milijuna kuna). Podsjetimo, u ponudi je i registarska pločica na kojoj piše "New York", a krasi stari Volvo i prodaje se za oko 20 milijuna dolara (link). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.