Procurile fotografije Corse, klona Peugeota 208!

IAKO je nova Corsa bila najvažniji Opelov projekt, promjena vlasnika je u međuvremenu priču vratila na početak, a premijeru odgodila sve do ovih trenutaka.

Nova Corsa dolazi i bit će premijerno predstavljena početkom idućeg mjeseca, ali već sad možemo vidjeti službene fotografije koje su greškom jednog medija procurile u javnost i velikom brzinom se proširile društvenim mrežama.

Kao što smo na početku rekli, promjenu vlasnika u Opelu je itekako platila Corsa, pa je tako umjesto nove domaće platforme, dobila onu PSA koncerna kakvu primjerice koristi Peugeot 208. A tu sličnosti ne staju, pa će tako ponešto izgubiti na originalnosti i kad je dizajn u pitanju. To će biti posebno vidljivo u kabini, koja od francuskih gazda preuzima pojedine komponente, uključujući infotainment.

Mehanika je, naravno, prepisana pa je nositelj 1.5 motor u dizelskoj ponudi te 1.2 trocilindraš u benzinskoj. Ono što je dobro je što nova Corsa donosi i do 100 kg manju masu od aktualne. I da, električna izvedba će i ovdje biti prisutna.

Neki će reći kako se vlasnici novih Opela osjećaju baš onako kako su se osjećali oni koji su kupovali zadnje generacije Saaba. S Corsom će to iskustvo moći doživjeti od 2020. godine, kada model dolazi u prodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.