Predstavljena osvježena Ibiza

SEAT je objavio tehničke podatke i fotografije osvježene Ibize.

Radi se o faceliftu koji će premijerno biti predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu. Ukratko, Ibiza će dobiti osvježeni eksterijer i interijer, kao i dorađenu motorizaciju.

Izgled osvježene Ibize je očito inspiriran posljednjim konceptima, modelima IBE, IBX i IBL, a u konačnici svi zajedno nam govore što možemo očekivati od sljedeće generacije Leona čiji dolazak na bi trebao biti do kraja ove godine.

Ibiza će i dalje biti dostupna u verziji s tri i pet vrata te kao karavan. Facelift će donijeti i nove boje vanjštine, nove materijale interijera, kao i liniju naplataka veličine između 15 i 17 cola. Realno je očekivati i širi popis standardne i opcijske opreme i sl. Glavna razlika u kabini je novi prijenosni medijski sustav sličan onome u Volkswagenovom modelu Up, a time i Seatovom modelu Mii.

Motorizacija nije značajnije mijenjana već su joj manjim doradama unaprijeđene performanse i ekonomičnost. Radi se o atmosferskoj i turbo izvedbi 1,2-litrenog benzinca snage 60 i 107 KS te 1,4-litrenom TSI snage 155 KS. Dizelska ponuda uključuje 1.2 i 2.0 TDI motore snage 77 i 145 KS. Vrh ponude će i dalje činiti Cupra pogonjena  1.4 TSI motorom snage 185 KS. Ponuda mjenjača će uključivati 5 i 6-stupanjske ručne te 7-stupanjski DSG mjenjač s dvije spojke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.