Policija u čudu: Vozio mrtvaca kako bi ostvario prednost u prometu

Foto: 123RF

U AMERICI su trake za visoko popunjena vozila jedna od boljih opcija za dolazak do cilja. Jedan vozač je auto napunio mrtvacem.

Otkako su tzv. HOV (High Occupancy Vehicle) trake za visoko popunjena vozila uvedene na američkim autocestama brojni vozači nastoje prevariti zakon i auto napuniti lažnim putnicima poput lutki, kartonskih modela i ljubimaca, a sve kako bi u autu bile najmanje dvije osobe, koliko propisuje zakon. A sudeći po praksi, i ta druga osoba mora biti živa.

To je na svojoj koži iskusio pogrebnik iz Nevade, kojeg je policijska patrola zaustavila dok je vozio HOV trakom. Jedini suputnik vozača bio je njegov preminuli klijent, a on je smatrao da je time udovoljio zakonu i samim time smio koristiti HOV traku.

Iz policije su se obratili priopćenjem i još jednom pokušali razjasniti: "Pretpostavljam da moramo još jednom pojasniti, za HOV traku se broje živući ljudi koji dišu", izjavio je prometni policajac Jason Buratczuk za lokalni medij. Pritom je rekao da je vozač doista pokazao na mrtvaca iza sebe i pitao računa li se on. "Vozač je bio mrtav ozbiljan", našalio se policajac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.