Ovo je Škoda Octavia Pro

Foto: Škoda

ŠKODA predstavlja posebnu izvedbu Octavije.

Radi s eo izvedbi Pro koju karakterizira povećani međuosovinski razmak, a nudit će se isključivo na kineskom tržištu. Recept je to koji već neko vrijeme koriste premium proizvođači, a nerijetko posežu i ostale marke. 

Konkretni podaci kažu kako je razmak između osovina povećan za 44 mm i iznosi čak 2730 mm. Time je ukupna duljina porasla 64 mm na konačnih 4753 mm. Zanimljivo je da se u Kini prodaje i treća generacija modela, a od njega je ovo izdanje dulje punih 78 mm. 

Izvana model izgleda identično kao i europska izvedba, s istim svjetlima, maskom i detaljima. Ovdje ipak dodatni impuls privlačnosti osiguravaju detalji po uzoru na RS izvedbu te u crno obojeni krov i kućišta retrovizora. Tu su i naplatci promjera 18 inča. 

Očekivano, dodatni centimetri znače više prostora na stražnjoj klupi, i to u predjelu koljena. Novost je i 12-inčni zaslon infotainmenta s konstantnim pristupom internetu. Na popisu opreme nalazi se i digitalni kokpit, grijana i ventilirana prednja sjedala te sustav upozoravanja na prepreku pri otvaranju vrata. Na ovoj Škodi je i električni poklopac prtljažnika te svi uobičajeni sustavi asistencije vozaču. 

Octavia Pro se na kineskom tržištu nudi u kombinaciji 1.4 TSI benzinca sa 150 KS i 250 Nm u kombinaciji DSG mjenjača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.