Ovo je prvi auto s ekranom izvana

Foto: GM/Baojun

KONAČNO smo i to dočekali, prvi automobil koji ima ekran izvana. 

Potpisuje ga General Motors, a punim imenom radi se o modelu Baojun Yep. Električni automobilčić nastao je u partnerstvu iza kojeg stoje SAIC-GM-Wuling, a predstavljen je još u veljači. Međutim, sad je dobio dodatak zbog kojeg je izazvao interes u cijelom svijetu. 

Nove službene fotografije ovog simpatičnog mini crossovera s električnim pogonom otkrivaju jedan novi detalj. Osim što je ovo u klasi minijaturnih kei modela prvi električni auto s opcijom dostavnog vozila, Yep je ujedno i prvi koji na stražnjem kraju dobiva interaktivni zaslon. 

Kažu da je inspiriran pametnim satovima, pa otud i ime Car-Watch. U pitanju je interaktivni modul smješten između stražnjih svjetala, a u nastavku je panel mjera 1050 mm x 260 mm koji simulira remen sata. Formatom pak prati dizajn Apple Watcha, a ima dimenzije 300 x 256 mm. 

Car Watch je namijenjen prvenstveno mlađim vlasnicima koji su ujedno aktivni korisnici društvenih mreža. Na zaslonu tako uz različite grafike i tekst mogu po želji projicirati i videomaterijal te se time omogućava komunikacija s prolaznicima. 

Interijer vozila još nije otkriven, a prvi primjerci na ceste trebali bi stići tijekom lipnja. Ovakva vozila minijaturnih dimenzija, s ne previše snažnim pogonom i baterijom nešto skromnijeg kapaciteta, u Kini su izuzetno popularna, prvenstveno zbog vrlo pristupačne cijene. Wulingova minijatura kao jedan od najjeftinijih modela u Kini je u samom vrhu ljestvice najpopularnijih modela. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.