Ovo je novi VW Arteon: Visoka šminka i kraljevski komfor

Foto: Volkswagen

NAKON nekoliko najava i mjeseci iščekivanja Volkswagen je skinuo veo sa svog najekskluzivnijeg modela i uz fastback izvedbu predstavio karavanski Shooting Brake. 

Kao što se i očekivalo, Arteon je zadržao prepoznatljivost originala lansiranog 2017. godine. Automobil je tek estetski dotjeran pa je tako sprijeda dobio svjetlosni sklop povezan "golfovskom" lajsnom. I straga nova svjetla, dodatni krom, a ispušni sustav je dodatno naglašen. Opremljenije izvedbe dobivaju i nešto konkretniju izvedbu (imitacije) difuzora.

Najveća novost je ipak nova izvedba. Shooting Brake donosi više praktičnosti uz zadržavanje premium štiha i sportske elegancije. Guta do 1632 litre tereta, odnosno 75 više od standardnog modela. Osnovni kapacitet je gotovo isti, 565 litara naspram 562 kod osnovne izvedbe.

Iznutra revidirana kabina, a uključuje novi upravljač i dio kokpita s tzv. kliznim kontrolama klimatizacije. Bolji poznavatelji uočit će još neke nove detalje poput ventilacijskih otvora, kao i primjenu oku ekskluzivnijih materijala. Druge će zanimati MIB3 infotainment sustav, ambijentalna rasvjeta i moćni Harmon/Kardon audiosustav od 700 W.

Kao što smo najavljivali, Travel Assist sustav autonomnog upravljanja ulazi u ponudu i nudi se opcijski. S druge strane, kamera za vožnju unazad sada pokriva širi kut, čak 170 stupnjeva.

Ispod poklopca je najveća novost plug-in hibrid. Podaci nisu poznati, osim kako daje 218 KS: Za one koji traže više, dolazi i R izvedba s 2.0 TSI motorom od 320 KS i 420 Nm te R-Performance Torque Vectoring tehnologijom raspodjele momenata između osovina, ali i stražnjih kotača. Naravno, ista uključuje i AWD pogon. 

Na popisu dizelaša su dvije opcije, sa 150 i 200 KS, dok ponudu zaokružuju dva benzinca, sa 190 i 280 KS.

Cijene i točan termin dolaska na tržište bit će objavljeni naknadno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.