Ovaj Citroen mami poglede, a uskoro stiže u prodaju

Foto: Caselani

RETRO je u modi, a u Citroenu to jako dobro znaju.

Francuski proizvođač je u prošlosti imao niz vrhunskih ostvarenja pa nije čudo da se na takvoj osnovi mogu stvarati nova remek-djela. Potrebno je samo malo volje, ali i bar na trenutak skinuti naočale kojima se čita na blizu samo ono vezano za profit. 

Ovaj ljepotan nastao je u suradnji s talijanskim karoseristom Caselani, a sve kako bi odao počast modeli 2CV Fourgonette. Rezultat je dostavno vozilo originalnog izgleda koje će se od 1. listopada naći u prodaji. 

Vjerovali ili ne, osnova je standardni Citroenov model. U pitanju je Berlingo koji kao donor stiže u radionice talijanskog majstora dizajna. On će karoseriju izmijeniti kako bi nas vratio u 1951. godinu, i to u svakom detalju - od prednje maske i okruglih svjetala, preko blatobrana do korigiranih bočnih stranica i malene točkaste rasvjete i ovalnih prozora straga. 

Postoje i neke razlike. Tako reinkarnirana izvedba nema kromiranih dijelova, već su detalji obojeni u bijelu boju. Vjerojatno kao kontrast srebrnoj boji karoserije. 

2CV Berlingo Fourgonette je itekako upotrebljiv. Nudi oko 4.4 kubika tovarnog prostora, a može prevesti do tonu tereta. Nudi se u sve tri izvedbe uključujući električnu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.