Mercedes E klase: Redizajn za novi uzlet

NAKON što su prije nekoliko dana "procurile" prve fotografije, Mercedes-Benz je i službeno predstavio tzv. facelift modela E klase, i to obje karoserijske izvedbe.

U ovom je slučaju riječ o temeljitom osvježenju ponude koje donosi veće izmjene stylinga automobila, dodatno unaprijeđenu motorizaciju, više standardne opreme te nekoliko novih hi-tech dodataka. Uostalom, u Mercedesu ove promjene nazivaju "najopsežnijim faceliftom u povijesti tvrtke".Sve to bi trebalo dovesti do veće konkurentnosti prema dva ključna rivala, Audijem A6 i BMW-ovom serijom 5 koji su posljednjih mjeseci u tržišnoj prednosti.

Najveće izmjene dizajna su vidljive sprijeda gdje dosadašnja dva para prednjih svjetala zamjenjuju jednodijelna svjetla s integriranim LED svjetlima za dnevnu vožnju. Maska motora će pak biti dostupna u dvije varijante, onoj tradicionalnijoj i sportskoj, a modificirani su i poklopac motora te prednji branik.

Stražnja svjetla su oblikom ostala ista, ali su nadograđena novim dizajnom LED-ica. Stražnji je odbojnik također blago modificiran, kao i karoserijske površine od stražnjih vrata prema kraju vozila.

Oprema je bogata kao i uvijek, a valja izdvojiti novitete u vidu Collision Prevention Assista, radarskog sustava koji može samostalno kočiti, kao i multimedijalni sustav COMAND Online sa 17,8-cm zaslonom, pristupom Internetu i HDD-om.

Ovisno o tržištu dotjerana će E klasa biti dostupna s nekoliko različitih motora. Radi se o izvedbama E200 i E250 s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbobenzinskim motorom snage 184 i 211 KS. Tu je i E350 s 3.5 V6 motorom snage 306 KS, kao i E550 s 5.5 V8 snage 408 KS.

Štedljiviji dio ponude čine E200 CDI, E220 CDI i E250 CDI s 4-cilindričnim 2,1-litrenim turbodzelskim motorom snage 136 KS, 170 KS i 204 KS.  Od posebnosti se izdvajaju E400 Hybird s 3.5 V6 i 27 KS snažnim električnim motorom, a svakako vrijedi spomenuti i BlueTec izvedbe E250, E300 Hybrid te E350.

Na kraju recimo i kako bi se E63 AMG trebao pojaviti sljedeće jeseni te kako bi ga trebala pokretati nešto snažnija verzija istog 5.5 V8 motora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.