Opremite svoj radni kutak za šaku kuna i budite sam svoj majstor

Foto: 123rf(naslovna), Lidl

RUČNI i električni alat su postali sve dostupniji, pa nema izgovora za opremanje vlastite garaže ili bar radnog kutka. 

Vani su temperature sve niže i sve češće želimo biti kući. I dok djeca zabavu pronalaze uz TV i društvene mreže, odrasli, a posebno muškarci snivaju o svojem kutku, naravno radnom. Ako ste jedan od onih koji imaju garažu ili neku drugu prostoriju, uz minimalna ulaganja možete stvoriti pravi raj za sve amaterske majstore. U protivnom pak apetiti će malo opasti, no radni kutak će se moći itekako dobro opremiti za šaku kuna.

Prije nabave alata važno je osigurati radni prostor. Kakav stari stol i pristup električnim utičnicama je minimum koji se traži, zajedno sa solidnom rasvjetom i nekakvim prostorom za odlaganje. I dok tu mogu pomoći stari rabljeni komadi namještaja trenutna ponuda na tržištu omogućava da bez udarca po kućni budžet kupujemo novi alat. Primjerice, set viličasto-prstenastih ključeva je uz set odvijača i kliješta obavezan dio kućne radionice, a danas ga možete nabaviti po izuzetno niskim cijenama. Dobro bi došle i tzv. gedore, a kao odlično rješenje može poslužiti nabavka potpunog seta nasadnih bitova.  Sve to su  vrlo korisni artikli i nadasve pristupačni, a mnogi od nas rado bi ih vidjeli ispod bora.  

Kad je u pitanju električni alat dva naizgled slična uređaja su obaveza. Prvi je dakako udarna bušilica, alat s kojim sve započinje i završava. Bilo kakva ozbiljna renovacija kreće tzv. štemanjem, a redovito završava bušenjem rupa za vijke na koje će se objesiti slike. Sve to možete odraditi s jednim jedinim uređajem. A pod uvjetom da niste profesionalac velikih zahtjeva solidan uređaj možete imati po doista povoljnoj cijeni.

A kako se radi o gabaritnom uređaju, za preciznije poslove i primjerice pritezanje vijaka od velike pomoći je aku odvijač ili bušilica. Uređaj s Li-Ion baterijskim pogonom pruža i do jedan sat rada bez punjenja, a snagom zadovoljava potrebe prosječnog korisnika. I pritom ne mislimo samo na sklapanje namještaja, već i na daleko veći spektar poslova koje ćete moći uraditi.

Naravno, priču o električnim uređajima možemo lako nastaviti i zaključiti da nam je potrebna i jedna pila. Za hobi radove najčešće je izbor ubodne pile najpovoljnije rješenje za većinu potreba, dok će oni zahtjevniji posegnuti i za primjerice cirkularom i lančanom pilom.

Pridodamo li svemu još čekić, libelu i još nešto sitnog ručnog alata dobit ćemo solidno opremljenu kućnu radionu sposobnu za gotovo sve kućne popravke, ali i zahvate na vašem biciklu, skuteru ili automobilu.

Sadržaj donosi Index u suradnji s LIDL-om te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.