On je san mnogih obrtnika, a sada je dobio novo izdanje

DOSTAVNA vozila najčešće danak niže cijene plaćaju u zaostatku za osobnim automobilima pa od svojih vlasnika traže skromnost u pogledu komfora. U budućnosti bi se to moglo promijeniti.

Nekoliko je imena koja se stalno vrte u svijetu dostavnih vozila, a među njima je Transporter iz Volkswagena jedno od najpoznatijih. Nastao na osnovi Multivana 6.1 netom prikazanog u Ženevi, ovaj model predstavlja se na sajmu Bauma u Münchenu.

Estetski model u potpunosti prati putničku izvedbu pa ćemo odmah skočiti na konkretne stvari. Budući vlasnik tako unutra može računati na infotainment, i to treću generaciju, a tu su i 230 V utičnica, pristup internetu, Bluetooth povezivanje i potpuna elektrifikacija. A u duhu novih vremena su i brojni sustavi asistencije vozaču, dosad rezervirani za osobne automobile.

Za više praktičnosti recimo i kako je pretinac ispod suvozačevog sjedala moguće zaključati, a sjedalo je moguće i preklopiti. Time se maksimalna duljina tovarnog prostora povećava s 2,4 na 2,8 metara, odnosno 3,3 metra kod produljene izvedbe modela.

Ponuda motora je s naglaskom na dizelaša, ali uz jedan izuzetan dodatak. Čini je jedan 2.0 TDI, ali u pet razina snage, i to: 90, 110, 150 i 199 KS. Dvije snažnije nude se i s 4Motion pogonom. Međutim, najveća novost je električna izvedba. Ima 82 kW snažan elektromotor, a baterije su kapaciteta 77,6 kWh. Tako će e-Transporter uz nosivost od 1,2 tone nuditi doseg od 400 km. Zvuči jako dobro, posebno za gradske dostave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.