Novi Ferrari sada možete kupiti i kriptovalutama

Mogu li se kriptovalute iskoristiti za nešto korisno? Mnogi već godinama postavljaju ovo pitanje, a odgovori se razlikuju ovisno o tome koga pitate.

Međutim, sada je sigurno da se bitcoin i slične kriptovalute mogu iskoristiti za kupnju novog Ferrarija.

Naime, nakon pilot projekta pokrenutog u listopadu 2023. u SAD-u, tvrtka iz Maranella otvorila je mogućnost plaćanja nove Rosse kriptovalutama i u Europi.

Kako kupiti Ferrari kriptovalutama?

Za sada, Ferrari nije objavio kada će prihvatiti kriptovalute u svojim salonima ili koje će valute biti prihvaćene. U SAD-u je moguće koristiti bitcoin i ethereum koji, po trenutnom tečaju (fluktuacije kriptovaluta su iznimno volatilne i mogu se naglo i značajno promijeniti), vrijede 61.162,06 eura i 3.185,21 euro.

Primjerice, Ferrari 296 GTB (289.830 eura) košta 4,73 bitcoina ili 90,99 ethereuma. Ferrari još uvijek ne nameće nikakve dodatne naknade za plaćanje kriptovalutama i surađuje s BitPayom, firmom koja upravlja aplikacijom za virtualni novčanik.

Kao što se navodi u priopćenju za medije, Ferrari će se osloniti na niz specijaliziranih tvrtki kako bi jamčio sigurnost transakcija, odmah konvertirao kriptovalute i provjerio izvor sredstava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.