Novi Citroen C4 Cactus postaje kralj komfora

 Foto: Citroen

CITROEN je u francuskoj prijestolnici predstavio obnovljeni C4 Cactus koji uz stilske novine donosi i brojne tehnološke iskorake. 
 
Za razliku od redizajna koji se najčešće svode na novu grafiku svjetala i dezene alu naplataka, ovdje su promjene osjetno ozbiljnije. Nije da se model nije estetski izmijenio, ali važno je to da su prave promjene dubinske. 
 
Tu se prije svega misli na ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions – PHC), što je prva takva primjena u Europi. Debitirao je na C5 Aircross, a nudi savršenu udobnost u vožnji. Više komfora donosi i klasičan ovjes koji ostaje u ponudi. Na ovu priču odlično se nadovezuju prva u svijetu sjedala Advanced Comfort punjena posebnom pjenom. 
 
 
Novi vanjski izgled i dalje nosi potpis Airbumps ispupčenja, sada na novom mjestu i nešto manjih dimenzija. Novi su i odbojnici, pa i svjetla, sada s 3D efektom i obaveznom LED tehnologijom. Kupci mogu birati između 31 kombinacije vanjštine, uključujući pet dezena naplataka. 
 
Šale nema ni kad je riječ o opremi, posebno sigurnosnoj. Autonomno kočenje u hitnim slučajevima i prepoznavanje prometnih znakova postaju standard, s provjerom mrtvoga kuta i sustavom pomoći pri parkiranju. Infotainment dolazi sa 7-inčnim zaslonom. 
 
 
Uz poznate izvedbe 1.2 PureTech motora s 82 i 110 KS, sada se nudi i inačica od 130 KS. Kod dizelaša je jedini adut 1.6 HDI sa 100 KS, kasnije dostupan i u izvedbi sa 120 KS.
 
Citroen C4 Cactus na hrvatsko tržište stiže polovicom iduće godine, a cijene zasad nisu poznate. 
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.