Novi Audi A2 dolazi 2014.

NOVI bi A2, prema doduše neprovjerenim informacijama, na tržište trebao stiži za manje od dvije godine, odnosno tijekom 2014. Nažalost, inovativan i unikatan duh prethodnika bit će izgubljen.

Za razliku od svog prethodnika novi bi A2 trebao postati konvencionalnije, a time i cijenom dostupnije vozilo s kojim se Audi namjerava suprotstaviti Mercedesovoj B klasi, BMW-ovoj seriji 1 GT i sl.

Za razliku od frankfurtskog najavnog koncepta koji je predstavljen prošle godine, novi će A2 biti praktičniji model u koji će se moći smjestiti do petoro putnika, a čija bi zapremina prtljažnika trebala biti dostatna za njihovu prtljagu. Drugim riječima, radit će se o nešto duljem i višem automobilu temeljenom na Volkswagenovoj MQB platformi.

Ponuda motora će uključivati turbo 4-cilindrične pogonske strojeve obujma 1,4 i 1,8 te 1,6 i 2,0 litre. Svi će standardno doći sa stop-start sustavom i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Dakako, u ponudi će se nalaziti i opcijski S-tronic prijenos s dvije spojke.

Kasnije će se na tržište stići i hibridna izvedba s 1.4 TFSI i električnim motorom ukupne snage oko 210 KS, dok će odluka o proizvodnji isključivo električne izvedbe biti donijeta naknadno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.