Nova VW Jetta

VOLKSWAGEN je premijerno predstavio novu generaciju Jette, koja se za razliku od prethodnika sada jasno distancira od Golfa.

Glavnu razliku u odnosu na prethodni model čini odmak od Golfa, odnosno nova platforma i time ostvareni rast dimenzija i ponude prostora unutar putničke kabine. Što se dizajna tiče nova je Jetta očiti pripadnik VW obitelji, a presudan utjecaj na konačni izgled je izvršio detroitski koncept NCC. Tako je u odnosu na prethodnika nova Jetta znatno dinamičniji i odmjereniji automobil.

Motorizaciju će činiti tri benzinska i dva dizelska motora. Radit će se o  1.2 TSI/105 KS, 1.4 TSI/122 KS, 2.0 TSI/200 KS te 1.6 TDI/105 KS i 2.0 TDI/140 KS. Svi će motori, osim ulaznog benzinca, biti dostupni i s DSG mjenjačem. U ponudi će se naći i dvije BlueMotion verzije koje će pokretati ulazni benzinac i dizelaš, a bit će opremljene stop-start sustavom i sustavom regenerativnog kočenja.

Dolazak nove Jette se očekuje početkom iduće godine, a cijena za SAD gdje će se Jetta isporučivati sa 2.5 V5 motorom iz aktualnog modela je oko 16.000 USD.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.