Mogu li baterije iz daljinskog zamijeniti akumulator pri startanju motora?

Screenshot: YouTube

KAD je Lada u pitanju, sve je moguće.

Šalu na stranu, ali struja je struja, pa je pod pretpostavkom generiranja dovoljne jakosti struje svaki tip baterija kompatibilan. A kad govorimo o baterijama tipa AA kakve najčešće nalazimo u daljinskim upravljačima, svjetiljkama i igračkama, trebat će ih puno. Ruski Youtuber poznat po preradama Lada i nekonvencionalnim rješenjima odlučio je osobno isprobati tu ideju. A kako je Garage54 u pitanju, znajte da će rezultat biti jeftin i upečatljiv.

Napravio je sanduk i sa svake strane stavio bakrene ploče kako bi generirao polove. A između je složio ni više ni manje nego 1.000 baterija. I naravno, uspio je startati motor. Ako ne vjerujete, pogledajte video i uvjerite se da to nije jedino što se može s malim baterijama.

 

Prema nekim izračunima dovoljno je i 200 baterija za startanje motora. Inače, jedna AA baterija daje napon od 1,5 V, a pri struji jakosti 50 mA daje minimalno 400 mAh. Osam baterija u seriji daje 12V napona, a kad se složi par desetaka redova i paralelno spoji, jakost struje će biti dovoljna, bar na razini solidnog akumulatora.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.