Michael Jordan kupio novi auto

Foto: Hennessey Performance/Facebook

Za razliku od nekih drugih zvijezda, on je izabrao automobil proizveden u Americi. 

Pritom nije ostavio puno kompromisa, već je rješenje našao kod Hennesseya. A to znači samo jedno: Jordan želi ako ne najjači, onda bar jedan od najbržih automobila na svijetu. I izabrao je upravo to - Venom F5 koji navodno može probiti granicu od 500 km/h. 

Do sada smo već naučili kako Hennessey ne postavlja granice, već ih briše. Jednom je skinuo skalp Bugattiju, a vjerojatno će to napraviti i drugi put. O automobilu koji je Jordan izabrao rečeno je sve, a to se opet može sažeti u jednu rečenicu - najozbiljniji hipersportski automobil koji je Amerika ikad imala. 

Today was a special day. Such an honor to build a special Venom F5 for a special friend 🐐 #hennessey #venomf5 #airjordan #goat #nike

Objavljuje Hennessey PerformancePetak, 19. svibnja 2023.

Jordan se tako upisao na listu s 30 imena sretnika koji su se uspjeli izboriti za svoj primjerak Venoma F5, i to roadster izvedbe. John Hennessey je objavio fotografiju sa slavnim sportašem, ali nije otkrio sam automobil. Vidimo samo detalj, a on pokazuje otkrivene karbonske dijelove karoserije i interijera. Crni su i kotači, pa jedini kontrastni detalji na automobilu idu na račun tankih žutih linija. 

>> VIDEO Najjači konkurent Bugattiju dosegnuo je 437 km/h i tu ne staje

Podsjetimo, Venom F5 pokreće 6.6 V8 twinturbo koji daje 1842 KS i 1617 Nm, a 300 km/h postiže za manje od deset sekundi. Cijena ovog primjerka nije poznata, ali je sasvim sigurno preko dva milijuna USD. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.