Mercedesova X klasa dobila je čudovišno izdanje

Foto: Carlex Design

U SVIJETU bogatih pretjerivanje u svakom pogledu je poželjno, a ponekad dovodi i do besmislenih kombinacija poput brzih terenaca i luksuznih kamioneta. Ovo je jedan takav primjer.

Carlex Design je pokrenuo novu marku, a sudeći po imenu ne treba biti nobelovac da se zaključi čime će se baviti. Tako će u fokusu Pickup Designa definitivno biti još donedavno isključivo radna vozila. Prva na redu je Mercedesova X klasa, a sada nosi ime Exy Monster X Concept.

Ime u potpunosti priliči, ako zbog ičega onda zbog dodatne osovine kojom je vozilo naraslo na čudovišne mjere. Pritom je cjelokupna nadogradnja karoserije izvedena od karbona, zbog čega će cijena zasigurno otići u nebo. U serijskoj inačici prvi kamionet s trokrakom zvijezdom na poklopcu ne ide dalje od 258 KS i 550 Nm koliko daje 3.0 V6 dizelaš. Ako želi biti uz bok zločestom izgledu poljski tuner će morati ponuditi puno više.

Tu nelogičnosti ne staju, pa tako uz karoserijsku nadogradnju i proširenja blatobrana vozilo dobiva široke cestovne gume. Istovremeno, prerada uključuje i ugradnju vitla, te kompozitnih diskova kočnica. Kako god, zasad nije poznato kad će prvi primjerak biti gotov u naravi i po kojoj cijeni. Kao što nema sumnje da će cijena biti bezobrazna jednako je vjerojatno da će biti zainteresiranih kupaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.