Mercedes najavio novu B klasu

MERCEDES je objavio prve službene detalje o novoj generaciji B klase koja bi premijerno trebala nastupiti na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

"Kvantni skok u kompaktnoj klasi" kako ovaj automobil nazivaju u Mercedesu je dugačak 4.359, širok 1.786 i visok 1.557 mm. Koeficijent otpora zraka, zahvaljujući "raznim optimizacijama", iznosi odličnih 0,26. Također, u ponudi će biti ECO Technology paket koji će uključivati dodatne preinake za smanjivanje otpora zraka što će rezultirati otporom od svega 0,24.

Sigurnosna oprema koju će B klasa ponuditi kupcima će uistinu biti impresivna za ovaj segment. Za sada se na zna što će na kojem tržištu biti u standardnoj, a što u opcijskoj, no Mercedes je najavio sustave poput prilagodljivih prednjih svjetala, upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, pomoć u zadržavanju u voznoj traci, nadzora nad pozornošću vozača, aktivne pomoći pri parkiranju, prevencije sudara, aktivnog tempomata...

Motorizaciju će činiti 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori. Isprava će se raditi o 1,6-litrenom benzincu koji će dolaziti u dvije izvedbe. Prva je snage 90 kW (122 KS) i okretnog momenta od 200 Nm, a druga snage 115 kW (156 KS) i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm.

Dizelaše će predstavljati 1,8-litreni turbo motor također dostupan u dvije verzije. Prva razvija snagu od 80 kW (109 KS) i okretni moment od 250 Nm, a druga snagu od 100 kW (136 KS) i maksimalni okretni moment od 300 Nm. Kasnije će se ponudi priključiti i 2,0-litreni benzinac za sada nepoznatih specifikacija.

Svi će spomenuti motori biti upareni sa stop-start sustavom te 6-stupanjskim ručnim ili novim 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke. Kasnije se očekuje i dolazak izvedbi s alternativnim pogonskim sklopovima poput hibrida, električnog vozila i verzije pokretane gorivim ćelijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.