Mercedes najavio novi dostavnjak

NJEMAČKI će proizvođač ove jeseni predstaviti novo gospodarsko vozilo pod nazivom Citan, a službena će se premijera održati na specijaliziranom auto salonu u Hannoveru.

Ime čini kombinacija riječi city - grad i titan - velikan, što bi nam trebalo reći kako se radi o nadasve sposobnom i kvalitetnom automobilu.

No, za sada možemo samo reći kako je riječ o četvrtom članu Mercedesove obitelji gospodarskih vozila. Naime, tu su još Vito, Sprinter i najveći Vario, dok će Citan postati novi ulazni model i time zamijeniti Vaneo. Nadalje, Citan je dijelom temeljen na Kangoou što je još jedan plod suradnje između Daimlera i Renaulta.

Citan će najvjerojatnije biti dostupan u tri izvedbe, dostavnoj, putničkoj i mješovitoj. Očekuje se i nekoliko različitih verzija kada je riječ o duljini i masi, no za sada nisu objavljeni nikakvi tehnički podaci. U svakom slučaju možemo očekivati štedljive 4-cilindrične motore, kao i LPG, CNG te u konačnici i električnu izvedbu.

Prodaja Citana će započeti krajem ove godine, a Citan će se proizvoditi uz Kangoo, u Renaultovoj tvornici u Maubeugeu, u Francuskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.