Mediji objavili da Volkswagen mijenja ime. Volkswagen: To je bio marketinški trik

Foto: Volkswagen

AMERIČKI mediji objavili su da će novo ime Volkswagena biti - Voltswagen.

Pojedini mediji uključujući USA Today su došli u posjed službene objave datirane na 29. travnja, a koja je nakratko u javnost procurila 29. ožujka. U njoj se obavještava kako će Volkswagen u Americi biti komercijaliziran pod imenom Voltswagen.

No, ubrzo su se javili iz Volkswagena i kazali da se radi o marketinškom triku i da se ime neće mijenjati.

Vijest o promjeni imena se navodno nakratko jučer pojavila na američkoj press-stranici, a potom je i skinuta. Volkswagenov glasnogovornik Brendan Bradley nije komentirao ove navode. 

Novinar USA Todaya je odlučio i citirati dio službene objave u kojoj stoji kako je Voltswagen više od promjene imena. "To je javna deklaracija kojom kompanija najavljuje buduće investicije u e-mobilnost", stoji između ostalog u priopćenju. 

Prema toj objavi automobili s električnim pogonom će dobiti natpis Voltswagen, dok će ostali zadržati klasičan VW logo.

Ova vijest dolazi upravo u vrijeme kada Volkswagen kreće u komercijalizaciju električnog crossovera ID.4, prvog koji može ozbiljno promijeniti odnose snaga na tržištu električnih vozila u Americi. Podsjetimo, Volkswagen je najavio 70 električnih modela do 2029. godine, kao i prodaju milijun električnih automobila do 2025. godine. 

Nakon zuzetnog interesa, ali i kritika koja je izazvala vijest o promjeni imena, iz Volkswagena su se javili s novom objavom. 

Kažu kako je sve to bio marketinški trik. Od „slučajne“ objave službenog priopćenja, njegovog povlačenja, pa do potvrde dolaska Voltswagen of America, sve je laž, rekao bi jedan poznati glazbenik s ovih prostora. 

"Bila je to marketinški štos kojim smo htjeli privući pažnju prema našim planovima glede električnih vozila“, potvrdila su tri izvora za Reuters. Glasnogovornik kompanije je pak za Wall Street Journal izjavio: "Nismo mislili nikoga zavarati. Cijela stvar je u tome da imamo marketinšku akciju zbog koje bi ljudi trebali govoriti o ID.4."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.