Mansory je Lamborghinijev SUV sredio po ukusu zlatne mladeži

Foto: Mansory/Facebook

MANSORY je poznat po svojim kontroverznim kreacijama, ali ovom je nadmašio sve dosad viđeno. 

Neki će reći da je ovo vrhunac kiča, neki da ova kreacija predstavlja ultimativni izbor dobrostojećih kupaca lišenih estetskih vrijednosti, a nekima će biti fora. Koliko god različita mišljenja bila, ovaj automobil će biti zamijećen gdje god se pojavi. 

A ovakvu kreaciju može potpisati samo Mansory, tvrtka koja je do sada znala napraviti čuda od automobila kao što su Rolls-Royce Cullinan, Ferrari F12, pa i Bugatti. 

Lamborghini Urus je preimenovan u Mansory Venatus, a karakterizira ga zlatna boja koja podsjeća na proizvođačevu nijansu Bronzo Zenas. Osim boje za oko će svakom zapeti kovani naplatci promjera čak 24 inča, dakako u istoj nijansi. 

Unutrašnjost je pak izvedena u bijeloj koži. Odlično za sve naklonjenije ovakvom dizajnerskom izrazu, osim možda obitelji s malom djecom. 

Kad je pak pogon u pitanju, standardni 4.0 V8 osigurava performanse dostojne epiteta super-SUV modela. Najbrži SUV na svijetu u Performante izvedbi sa 666 KS postiže 100 km/h za 3.3 sekunde uz maksimalnih 306 km/h. Mansory sve rečeno podiže na višu razinu: 900 KS i 1100 Nm. Urus sada leti brzinom od 323 km/h, a 100 km/h postiže za 2.9 sekundi. Cijena je na upit.

 

Introducing the ultimate FD.15 fully forged wheel design in sizes 10x24 and 12.5x24 in modern glance for all types of...

Objavljuje MANSORYČetvrtak, 29. lipnja 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.