Ljepotica je stigla: Alfa Romeo predstavila Stelvio

 Foto: Alfa Romeo

DUGO iščekivani Alfin SUV ugledao je svjetlo dana, i to u svom najprestižnijem izdanju. 
 
Kao što smo i najavljivali Alfa je svoj prvi SUV model poput Giulije postavila na istu Giorgio platformu i podarila mu isti 2.9 V6 twin-turbo motor sa 510 KS i 600 Nm. Na 96 km/h je za samo 3,9 sekundi, tek desetinku sporije od Giulije, a maksimalna brzina je čak 284 km/h. I ne samo to Alfa je pogon na sve kotače usuglasila sa već dokazanim torque vectoring sustavom raspodjele momenta i odličnim osam-stupanjskim mjenjačem koji šalta poput Ferrarija u 100 milisekundi!
 
U ovakvom ozračju teško je na išta drugo misliti osim na osjećaj u vožnji koji će Stelvio pružiti. Tko zna, možda je ovo prvi SUV model kojeg će voljeti i zahtjevniji vozači skloni aktivnijem stilu vožnje. 
 
Kad je mehanika u pitanju recimo da će Alfa nuditi i slabije motore, a kako sada stvari stoje pogon na sve kotače bit će standardan. Baš kao i odličan DNA sustav za podešavanje vozila prema stilu vožnje. 
 
Kad je pak dizajn u pitanju Stelvio je u potpunosti ispunio očekiuvanja. Snažno oslonjen na Giuliju izaziva jednake reakcije, pa ne bi trebalo biti problema niti kod okorjelih Alfista za koje je pojam SUV-a hibridna i neprirodna konstrukcija. 
 
Interijer također izgleda poznato. 6,5-inčni zaslon je standardan, a opcijski se nudi infotainment sa većim 8,8-inčnim zaslonom i Harmon Kardon audio sustavom sa 14 zvučnika. 
 
Iako cijene nisu javno poznate prvi dojam je da je Alfa Romeo napravila odličan posao. I to ne samo kad su u pitanju afiniteti američkog tržišta. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.