Legendarni Lamborghini se prodaje po cijeni Passata, ali uz jedan "detalj"

LAMBORGHINI Diablo je zadnji model nastao prije prelaska pod kapu Volkswagena.

A zadnji od zadnjih pravih modela je proizveden 1999. godine. Da, govorimo o Diablu, točnije Diablu VT koji je predstavljen 1993. godine, a najočitija razlika je da je imao pogon na sve kotače. I to ne bilo koji, već dobrano modificirani pogon drugog klasika, modela LM002.

Shvatili ste, radi se o rijetkom i vrlo poželjnom sportskom automobilu čiji bismo plakat još uvijek imali u svojim sobama da nam ostali ukućani to dopuste. Cijena mu nerijetko ide u nebo, ali ne i ovom primjerku za koji prodavač traži početnih 27.750 USD. Razlog za tako nisku startnu cijenu aukcije je činjenica da se Diablo napio vode, odnosno bio je u potpunosti poplavljen.

 

Ako ste još neodlučni, znajte da je ovaj bolid čiji dizajn potpisuje Marcello Gandini pokretan 5.7 V12 motorom i ima pet stupanjski ručni mjenjač. Kad je u voznom stanju, ide do 100 km/h za oko 4,5 sekundi, a može do 325 km/h. Tada mu je i cijena desetak puta viša od one za ovaj primjerak.Bit će zanimljivo vidjeti koja će ovdje biti konačna cijena.

>> Originalni oglas možete vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.