Legendarni DeLorean se vraća i bit će na struju

Foto: Italdesign

OVE godine legenda 1980-ih će biti reinkarnirana u obliku električnog bolida.

DeLorean je kratkim najavnim videom objavio kako ćemo ove godine svjedočiti predstavljanju nasljednika jednog od najpopularnijih filmskih automobila. Sudeći po hashtagovima, dolazi nam DeLorean EVolved.

Bit će to moderna interpretacija legendarnog DMC-12 koji je svjetsku slavu stekao zahvaljujući filmskom serijalu Povratak u budućnost. Dizajn nasljednika potpisuje Italdesign, a proizvodit će ga DeLorean Motor Company sa sjedištem u Humbleu u Teksasu. 

 

O cijeni zasad ni riječi, a nema ni nekih konkretnih informacija kakav će to automobil uistinu biti. Ono što je sigurno su gullwing vrata, a vrlo vjerojatno će biti zadržana i prepoznatljiva silueta. Neke naznake idu u smjeru nepotrebnog luksuza te serije limitirane na izuzetno malo nakladu. A kad se zbroji rečeno, jedini zaključak je i da će cijena biti paprena. 

Podsjetimo, ItalDesign je još prošle godine najavio novi DeLorean. Također, oni su se udružili s Williams Advanced Engineeringom i razvili EVX modularnu platformu namijenjenu GT automobilima snage do 1000 kW i dosega do 1000 km. Zvuči obećavajuće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.