Kraljica svih "kamatarki"

 Foto: Bring A Trailer

JEDNA od najpopularnijih generacija BMW-ove serije 5 zasigurno je E34, što potvrđuju izuzetno visoke cijene koje postižu očuvani primjerci. 
 
Među njima izvedbe opremljene nekim od odličnih šestaka smatraju se odličnim ulovom, a sve preko verzije 525 se smatra ravno zgoditku na lotu. San svih je svakako M5 koji opremljen 3.8-litrenim šest-cilindrašem snage 340 KS i za današnje okvire ima vanserijske performanse. No, što reći za savršeno očuvanu izvedbu sa V12 motorom?
 
 
Bolji poznavatelji bavarske marke odmah će znati da se radi o naknadno ugrađenom motoru, a samim time i svojevrsnom svetogrđu. Stvar spašava jedino podatak kako se radi o BMW-ovom motoru.  5.6 V12 nosi oznaku S70B65, ugrađivao se u nikad prežaljenu seriju 8 (E31), a verzija sa promjenjivom geometrijm ventila i četiri-ventilskom tehnologijom pokretala je čak i McLaren F1, jedan od najboljih sportskih automobila svih vremena. Proizvedeno je tek 1.510 primjeraka ovog motora, a svi su iskorišteni za pokretanje BMW-a 850 CSi. 
 
Kako god, motor sada nakon dodatnih preinaka razvija 450 KS, a ugrađen je u automobil koji je nakupio nešto manje od 130.000 km. Cjelokupna mehanika je dodatno unaprijeđena, a cijena po kojoj je ponuđen na prodaju bila je 16.500 USD. Kažemo bila, jer je auto navodno prodan. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.