Kia Niro: Novi udar na konkurenciju

 Foto. Kia

KOREJSKI proizvođači već godinama uspješno prate trendove, a sada su spremni preuzeti primat. 
 
Iako se Chicago Auto Show odigrava u sjeni osjetno većeg detroitskog sajma na njemu se često pojave zanimljivi noviteti. Tako je Kia za čikaški salon ostavila jedan zanimljiv crossover model o kojem će se u budućnosti itekako govoriti. 
 
 
Ime mu je Niro, a na velika vrata u Europu će stići na predstojećem salonu u Ženevi. Radi se o kompaktnom crossover modelu duljine 4,36 metara koji je prvi hibridni model razvijen u korejskoj kompaniji. Da, ovaj put je Kijina hibridna tehnologija dobila zaseban model i to u trenutno tržišno najpropulzivnijem segmentu. I što je najbolje, Niro ne izgleda poput klasičnog hibrida, već se čini vrlo upotrebljivim. 
 
Iza dopadljivog dizajna inspiriranog kućnim modelima nalazi se kombinacija 1.6 benzinskog motora sa direktnim ubrizgavanjem goriva i elektromotora. Prvi daje maksimum od 105 KS, a drugi 32 kW, odnosno 43,5 KS. I da, u Kiji nisu ugradili "dosadni" CVT mjenjač, već šest-stupanjski s dvije spojke.
 
 
Epilog su solidne vozne osobine i prosječna potrošnja od svega 3,8 l/100 km. Za potpuni dojam nedostaje tek pogon na sve kotače. S druge strane minimizirana masa upotrebom aluminija i brojnih inspirativnih tehnoloških rješenja daje naslutiti kako se Niro ponaša na cesti. 
 
Pridodamo li svemu dopadljivo uređen interijer sa novim UVO3 infotainment sustavom Niro je doista vrijedan pažnje. Veseli i praktičnost jer se stražnja sjedala preklapaju u podnicu, a nije naodmet reći i da je oprema potpuna. 
 
 
I sada slijedi ono najbolje. Model na europsko tržište stiže tijekom ljeta po početnoj cijeni od vrlo konkurentnih 20.000 EUR. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.