Još jedan veliki proizvođač obustavlja izvoz automobila u Rusiju

Foto: GM

NAKON Forda još je jedan američki gigant donio odluku kojom se obustavlja izvoz automobila na rusko tržište.

Društvu najvećih proizvođača koji više neće isporučivati automobile u Rusiju pridružio se i General Motors. Posljedica je to uvedenih sankcija, ali i način kojim se General Motors solidarizira s ukrajinskim narodom. "Naše misli su sada sa stanovnicima Ukrajine. Gubitak života je tragedija i naša primarna zabrinutost je za sigurnost ljudi u regiji", izjavio je glasnogovornik GM-a za Carscoops. 

Podsjetimo, General Motors se nakon prodaje svog udjela u AvtovAZ-u povukao s ruskog tržišta, gdje aktivnu proizvodnju trenutno imaju Renault Nissan, VW grupa i Stellantis. Međutim, GM u Rusiji ima veliku prodajnu kompaniju koja se brine za plasman njegovih automobila iz Amerike i Koreje na rusko i okolna tržišta. 

Prije nekoliko dana i Volvo je objavio istu odluku, dok je Volkswagen objavio kako privremeno obustavlja isporuku automobila svojim dilerima. Paralelno, VW i Renault su objavili kako privremeno obustavljaju proizvodnju u Rusiji. 

Daimler Truck ima suvlasništvo u Kamazu čiji je većinski vlasnik država. Reuters doznaje kako trenutno radi na izlaznoj strategiji. Američki Cummins, koji isporučuje motore za Kamaz, nije još donio odluku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.