Izdavao je registarske pločice izmišljene kraljevine. Uhićen je

Screenshot: Israeli Police/Facebook

SHAI Karamosto, vladar kraljevstva Yashar-El, završio je iza rešetka.

Za Karamostu vjerojatno nitko ne bi ni čuo da ga nije zaustavila policija te uočila kako je na svoj Duster montirao nevažeće registarske pločice. Zanimljivo je da je prvi put vozač zaustavljen blizu obalnog grada Ashdoda, a nakon što je policajcu predočio dokument koji je diplomatska akreditacija kraljevstva, pustili su ga. 

תיעוד – היחידה המרכזית של אגף התנועה בפעילות נגד חשודים שהפיצו לוחיות זיהוי לרכב ומסמכים דיפלומטיים תחת השם "הממלכה"

תיעוד – היחידה המרכזית של אגף התנועה בפעילות נגד חשודים שהפיצו לוחיות זיהוי לרכב ומסמכים דיפלומטיים תחת השם "הממלכה"

Objavljuje ‎Israel Police - משטרת ישראל‎ u Ponedjeljak, 6. veljače 2023.

Međutim, izraelska policija je nastavila istragu koja je završila uhićenjem Karamoste i njegove partnerice. U kući Karamoste, koju je nazvao konzulatom kraljevstva Yashar-El, pronašli su lažne registarske pločice, putovnice i druge dokumente. Na koncu su lišeni slobode zbog optužbi za krivotvorenje i korištenje lažnih dokumenata, ometanje policijskog službenika, lažno predstavljanje, krivotvorenje identifikacijskih oznaka vozila i korištenje lažnih registarskih oznaka, piše The Times of Israel. 

 

U objavi na web stranici kraljevstva Yashar-el.me stoji obavijest da je izraelska policija nezakonito otela kralja Shaia te poslala pismo Međunarodnom sudu pravde u Haagu. Karamosta i njegova partnerica su navodno pušteni iz pritvora, ali su i dalje pod nadzorom te se istraga nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.