Ima se, može se: 91 tisuća radnika Mercedesa dobit će do 7300 eura bonusa

Foto: Mercedes

MERCEDES je objavio kako se, na temelju preliminarnih rezultata za financijsku godinu 2023. objavljenih danas, očekuje da će zaposlenici koji ispunjavaju uvjete dobiti bonus udjela u dobiti do 7.300 eura. U znak zahvale za njihov učinak i angažman tijekom protekle godine, Mercedes-Benz ponovno dijeli uspjeh tvrtke sa svojim zaposlenicima.

Bonus dolazi uz plaću za travanj

Visina udjela u dobiti neovisna je o platnom razredu, a konačni iznos ovisi o utvrđivanju finalnih rezultata za prošlu financijsku godinu u ožujku 2024. Shema podjele dobiti dobrovoljna je naknada koju nudi tvrtka, a oko 91.000 kvalificiranih zaposlenika u Njemačkoj primit će je uz plaću za travanj 2024.

"Prošle su godine naši zaposlenici još jednom pokazali u izazovnom okruženju da se tvrtka može osloniti na njih. U znak zahvalnosti za iznimne performanse i visoku fleksibilnost koju su naši kolege pokazali u 2023., njihova će iznimna predanost ponovno biti počašćena bonusom za sudjelovanje u dobiti za koji se očekuje da će biti rekordan iznos.

Nagrada za predanost i naporan rad

Uspješan bonus za sudjelovanje u dobiti ne nagrađuje samo predanost i naporan rad naših zaposlenika, već i njihovu lojalnost i odlučnost da svladaju izazove i postignu ciljeve." rekao je Ergun Lümali, predsjednik Glavnog radničkog vijeća Mercedes-Benz Group AG.

Zaposlenici s tarifnom ljestvicom u Mercedes-Benzu imaju koristi od podjele dobiti od 1997. Za financijsku godinu 2022. zaposlenici koji ispunjavaju uvjete već su primili bonuse do maksimalnog iznosa od 7.300 eura.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.