Ima gume kao fićo! Sredio američku grdosiju minijaturnim kotačima

Screenshot: YouTube

U PREDIMENZIONIRANOJ dokolici Amer je došao na ideju da svog limenog ljubimca postavi na minijaturne kotače.

Nakon što su sa scene nestali fićo i ostatak društva, malene 12-inčne kotače je gotovo nemoguće vidjeti na cesti. Međutim, na američke ceste je stigao jedan auto postavljen na upravo takve kotače. A da stvar bude zanimljivija, u pitanju je klasična američka grdosija, kamionet Dodge Ram.

Njegov vlasnik je sit tuninga u kojem kamioneti dobivaju goleme naplatke, najčešće u krom izdanju i s gumama koje dimenzijama podsjećaju na valjke i tako doslovno ubijaju performanse zbog kojih su u konačnici pickup vozila i nastala. On se odlučio na ekstreman zahvat, neki će reći eksperiment, a taj je bio da stavi što manje kotače.

Velike 24-inčne kotače zamijenio je 12-inčnim, što u prijevodu znači da novi zajedno s gumom stanu u unutrašnjost početnog naplatka. Prije toga se moralo ići s nekim preinakama, pa su tako u malim naplatcima izbušene nove rupe s rasponom koji odgovara moćnom Ramu. Potom su ugrađeni i distanceri od čak 7,5 cm. Naime, ovi kotači su toliko mali da njihovu direktnu montažu sputava veličina kočnica. Slučaj je to poznat kupcima skupih snažnih vozila s moćnim kočnicama koji požele kupiti drugi (zimski) setup u manjoj dimenziji pa shvate da ga je upravo zbog kočnica nemoguće montirati.

Kako se minijaturni kotači nose s nekoliko tona teškim Dodgeom pokretanim Cumminsovim dizelašem pogledajte u nastavku. Prava akcija i paljenje guma kreće od 11. minute.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.